Misiune

Misiune internationala

Dani și Ioana Peter în misiune și evanghelizare – India

“Evanghelia aceasta a Împaraţiei va fi propovaduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul.” Matei 24:14 

S-au scurs mai bine de 7 ani de când doi tineri crescuți și formați în Biserica Micălaca au pășit pentru întâia oară pe pământul Indiei. Dani și Ioan Peter erau atunci mereu în inima și rugăciunea noastră. cu trecerea timpului, pe nesimțite parcă, își face loc uitarea și tot mai rar ne aducem aminte de ei. Cu toate acestea, cei doi care acum de fapt sunt trei, socotind-o și pe fetița lor Alisha, continuă cu tenacitate să slujească Domnului pe acele tărâmuri îndepărtate pentru un popor scufundat în bezna idolatriei, care are nevoie disperată de Evanghelie.

N-ar trebui să  lăsăm doar în grija Bisericii din Arizona susținerea lucrării acestor misionari dedicați, ci dorim să vă încurajăm spre  mijlocire în rugăciune, așa cum ei înșiși ne-o cer prin mesajele de informare. Iată câteva nevoi de rugăciune extrase din ultimul mail sosit de la Dani și Ioana:

  • Rugați-vă pentru copiii și tinerii care aud Evanghelia pentru ca tot mai mulți dintre ei să poată spune ca și Khanchan că Dumnezeu îi iubește. (Khanchan este o fetiță din clasa a II-a care aparține de casta inferioară; într-o scrisoare de mulțumire această micuță și-a exprimat foarte frumos recunoștința și credința în adevăratul Dumnezeu).
  • Rugați-vă pentru cei ce au primit Cuvântul prin Biblia destinată copiilor sau prin broșuri pentru ca Dumnezeu să lucreze la inimile lor;
  • Rugați-vă pentru Mahesh Prasad și familia lui pentru ca Dumnezeu să-i vindece, dar mai ales să-i mântuiască (Mahesh Prasad suferă de astm și este unul dintre cei care au venit la biserică în urma primirii unei broșuri creștine).
  • Rugați-vă ca tot mai multe Biserici să înțeleagă importanța și necesitatea de a face misiune, fiind nevoie de o mai multă implicare în întreaga lume;
  • Rugați-vă pentru Biserica Apostolică Penticostală din India pentru ca Dumnezeu sî ajute la creșterea spirituală și numerică, așa încât să ajungă o Biserică misionară.
  • Rugați-vă pentru Om Prakas, care este supus unui nou test de analize în capitala Delhi, ca Dumnezeu să facă o minune pentru acest adolescent (Om Prakas este un tânăr de 19 ani care după ce s-a hotorât să facă botezul, a fost diagnosticat cu cancer).
  • Rugați-vă pentru Anjum, o tânără misionară care frecventează programul cu tinerii (de douoă luni, Anjum are o boală ce nu poate fi depistată, iar într-o zi a dorit ca Dani și Ioana să se roage pentru ea). Rugați-vă ca Dumnezeu să se atingă de trupul ei și să facă din această suferință, o ocazie pentru ca tânăra să vadă că Isus este viu și iubește.

Pastor Miron Popan.

Pagină în curs de completare…